BADIIY ADABIYOT TARG’IBOTI VOSITASI ORQALI KITOBXONLAR MA’NAVIYATINI YUKSALTIRISHDA KUTUBXONACHINING VAZIFALARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2023)
Ma’naviyatni yuksaltirish, yoshlar o’rtasida kitobxonlik madaniyatini shakllantirish kitob mutolaasi insonni ma’naviy kamolot sari yetaklashi, insonni har tomonlama yetuk, komil shaxs sifatida shakllanishidagi o’rni nihoyatda beqiyosdir.  Adabiyotning ma’naviy  yuksaltirishdagi, insonlarning ma’naviy kamolotga yetishidagi  badiiy asarlarning ahamiyati haqida fikr yuritilib, bu borada maktab va  kutubxona tizimining uzviy bog‘liqligi, tarbiya jarayonida, insoniy tuyg’ularni shakllantirishda, adabiyot targ’ibotlaridan foydalanish lozimligi keltirib o’tilgan.