LANDSHAFT ARXITEKTURASI OBYEKTLARINI LOYIHALASH (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2023)
Shaharlarda, qishloq aholi punktlarida, turar-joylararo hududlarda landshaft dizayni ob'ektlari yashil maydonlar, o'rmon va qishloq xo'jaligi erlari, sanoat hududlari, muhofaza etiladigan tabiiy hududlardir. Tabiiy va obodonlashtirilgan hududlarni turli maqsadlarda joylashtirish tabiiy sharoit va rejalashtirish omillari majmuasiga bog'liq.