SACHRATQI - CICHORIUM INTYBUS L. NING DORIVORLIK XUSUSIYATI VA YETISHTIRISH AGROTEXNOLOGIYASI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2023)
Hozirgi kunda ko’plab mamlakatlarda sachratqi o’simligining guli, bargi, yosh novdasidan turli maqsadlarda foydalanib kelinadi. Ushbu  maqolada sachratqi (Cichorium intybus) o’simligining morfologik tuzilishi, tarqalish areali va o’stirish agrotexnologiyasi tahlil qilingan. Tajriba maydoniga ekilgan bu o’simlikning tuproq strukturasiga chidamlilik darajasi va boshqa xususiyatlari aniqlandi.