O’ZBEKISTONNING XIZMAT KO’RSATISH SOHALARIGA INVESTITSIYA KIRITISHNING GEOGRAFIK XUSUSIYATLARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2023)
Mamlakatimizning hozirgi kundagi ijtimoiy holatini yuksaltirishda ya’ni aholi turmush darajasini oshirish, hududlardagi ijtimoiy infratuzilmalarni rivojlantirishda investitsiyalarning o’rni kattadir. Biroq, sarmoyalar barcha hududlarga ham birdek jalb qilinmaydi, sababi, har bir hududda aholi soni, ularning daromad va ehtiyojlari bir-biridan tubdan farq qiladi. Hududlardagi aholining sonini ortib borishini oldindan prognoz qilib borish va ijtimoiy ob’ektlarni ham shunga mos ravishda qurib borish lozim, zero, aholi ko’p bo’lgan hududlarda sotsial muammolar ham ortib boradi. Bunday muammolarni oldini olish va yechimini topishda ijtimoiy geografik tadqiqotlarning o’rni kattadir.