THE IMPORTANCE OF INNOVATIONS IN WATER USE EFFICIENCY IN AGRICULTURE (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2023)
Ushbu maqolada qishloq xo‘jaligida suvdan foydalanish samaradorligini oshirish bo‘yicha innovatsiyalardan foydalanishning iqtisodiy foydalari yoritilgan. Muallif nozik sug‘orish tizimlari, tuproq namligi datchiklari va ob-havoni bashorat qilish vositalari kabi yangi texnologiyalar fermerlarga suvdan samarali foydalanish, xarajatlarni kamaytirish va hosildorlikni oshirishga qanday yordam berishi haqida gapiradi. Maqolada, shuningdek, suv tanqis resursga aylanib borayotganini hisobga olib, ushbu innovatsiyalarni qo‘llash muhimligi va ularning suv resurslariga ta’sirini cheklashda mumkin bo‘lgan ekologik foydalari ta’kidlangan. Umuman olganda, maqola qishloq xo'jaligida suvdan barqaror va samarali foydalanishni ta'minlash uchun tadqiqot va innovatsion texnologiyalarni ishlab chiqishga barqaror sarmoya kiritish zarurati haqida qimmatli fikrlarni beradi.