BADIIY ASAR TAHLILIDA PEDAGOGIK TEXNALOGIYADAN FOYDALANISH (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2023)
Ushbu maqolada boshlang’ich sinflarda badiiy asar tahlili va o’quvchilarning badiiy asarni idrok etishdagi psixologik xususiyatlari haqida fikr yuritiladi. Boshlang’ich sinflarning o’qish kitobidagi badiiy asarlar o’quvchilarning o’qish malakalarini takomillashtiradi, ularning shaxs sifatida umumiy kamol topishiga xizmat qiladi. Shunday ekan atrof-muhit haqidagi bilimlarni kengaytirish va ilmiy dunyoqarash asoslarini shakllantirishning samarali vositasi sifatida qaraladi. Bu esa o’z navbatida fan doirasida, ta’lim sohasida badiiylikka qiziqishni uyg’otadi.