ELEKTRON HUKUMAT TIZIMIDA AXBOROT XAVFSIZLIGINI TA'MINLASH VOSITALARI VA USULLARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2023)
Maqolada elektron hukumat tizimlarida axborot xavfsizligini ta'minlashning ahamiyati, ayniqsa, bugungi raqamli davrda ushbu tizimlardan tobora ko'proq foydalanilayotganligi muhokama qilinadi. Maqolada elektron hukumat tizimining xavfsizligini ta'minlash uchun mavjud bo'lgan turli xil vositalar va usullar, jumladan autentifikatsiya protokollari, shifrlash texnologiyalari, xavfsizlik devorlari, hujumlarni aniqlash tizimlari, antivirus dasturlari, zaiflikni baholash va penetratsion testlar haqida so'z boradi. Unda ta’kidlanganidek, xavfsiz elektron hukumat tizimiga ega bo‘lish aholi ishonchini oqlash va davlat xizmatlarining uzluksiz ishlashini ta’minlashda muhim ahamiyatga ega. Kuchli xavfsizlik protokollariga sarmoya kiritish orqali davlat idoralari elektron tizimlari xavfsizligini yaxshilashi, xavflarni kamaytirishi va maxfiy maʼlumotlarni himoya qilishi mumkin.