QISHLOQ XO‘JALIGIDA TEXNOLOGIYALARNING MAHSULDORLIKKA VA SAMARADORLIKKA TA’SIRI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Ushbu maqolada qishloq xo‘jaligida texnologiyalarning mahsuldorlikka va samaradorlikka ta’siri o‘rganiladi. Zamonaviy texnologiyalarning qishloq xo‘jaligida keng joriy qilinishi natijasida mahsulot yetishtirish jarayonlaridagi samaradorlik va hosildorlik qanday o‘zgargani tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada texnologik yangilanishlarning qishloq xo‘jaligidagi mehnat unumdorligini oshirish, resurslardan samarali foydalanish va xarajatlarni kamaytirish kabi ijobiy ta’sirlari ko‘rsatilgan. Mahsulot ishlab chiqarishning ekologik va ijtimoiy-iqtisodiy jihatlariga ham e’tibor qaratilgan.