TO‘QIMACHILIK SANOATINI RIVOJLANTIRISHNING TASHKILIY-IQTOSODIY MEXANIZMINI TAKOMILLASHTIRISH (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekiston to‘qimachilik sanoatini rivojlantirishning tashkiliy-iqtisodiy mexanizmini takomillashtirish masalalari ko‘rib chiqiladi. O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining strategik vazifalari asosida to‘qimachilik va tikuv-trikotaj mahsulotlarini ishlab chiqarishni barqaror rivojlantirish, innovatsion texnologiyalarni joriy etish va eksport salohiyatini oshirish maqsadlari tahlil qilinadi. Maqolada sanoat tarmoqlarining barqaror rivojlanishi, mavjud muammolar va ularni hal etishga qaratilgan chora-tadbirlarga e'tibor qaratilgan. Shuningdek, kadrlar tayyorlash tizimi, boshqaruv mexanizmini modernizatsiya qilish va xalqaro standartlarga moslashtirish muhim ahamiyatga ega ekanligi ta'kidlanadi. Ushbu tadqiqot natijalari O‘zbekiston to‘qimachilik sanoatini yanada rivojlantirish va mamlakat iqtisodiy o‘sishini rag‘batlantirish uchun yo‘nalishlarni belgilashga yordam beradi.