INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDAGI BOG‘LOVCHILARNING VAZIFADOSHLIGI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
O‘zbek va ingliz tillaridagi bog‘lovchilar (konnektorlar) o‘zaro bog‘laydigan so‘zlar yoki iboralardir. Ularning vazifasi gaplar va iboralarni mantiqiy ravishda bir-biriga bog‘lashdir. Ushbu bog‘lovchilar o‘xshash vazifani bajarishiga qaramay, ularning qo‘llanishi va uslubi tillar o‘rtasida farq qiladi.