O‘ZBEK TILIDA BELGI VA UNING DARAJA KATEGORIYASI TALQINIGA DOIR (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
O‘zbek tilshunosligida daraja ma’nosini ifodalovchi vositalar formal-sinxronik tadqiqining ilk namunasini A.N.Kononov  monografiyasida kuzatamiz.  Olim sifat darajasi ikki ko‘rinish (qiyosiy va orttirma)ga ega bo‘lishini ko‘rsatadi hamda qiyosiy darajaning  uch  usulda ifodalanishini ta’kidlaydi: a) morfologik; b) sintaktik; v) sintaktik-morfologik.