TADBIRKORLIK SUBYEKTLARIDA START-UP LARNI RIVOJLANTIRISHNING IJTIMOIY-IQTISODIY SHARTLARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Ushbu maqola tadbirkorlik subyektlarida start-uplarni rivojlantirish uchun zarur bo'lgan ijtimoiy-iqtisodiy shartlarni tahlil qiladi. Start-uplar innovatsion g'oyalar asosida faoliyat yuritib, iqtisodiy o'sishga va yangi ish o'rinlariga hissa qo'shadilar. O'zbekiston Respublikasi Prezidentining 2020-yildagi "Tadbirkorlikni rivojlantirish va qo'llab-quvvatlash to'g'risida"gi qarori, 2019-yilda qabul qilingan "Tadbirkorlik faoliyatini yanada rivojlantirish to'g'risida"gi qonun va 2020-yildagi "Innovatsion rivojlanish to'g'risida"gi qonunlar orqali davlat tomonidan ko'rsatilayotgan qo'llab-quvvatlashning ahamiyati ko'rsatildi.Maqolada ijtimoiy infratuzilma, hukumat siyosati va moliyaviy imkoniyatlar kabi asosiy omillar tahlil qilingan. Ta'lim tizimining malakali kadrlar tayyorlashdagi roli, innovatsion markazlarning start-uplarga taqdim etayotgan xizmatlari va start-uplarga investitsiya kiritish mexanizmlari alohida e'tiborga olinadi. Natijada, ijtimoiy-iqtisodiy shartlarni yaxshilash orqali start-uplarning muvaffaqiyatini ta'minlash va iqtisodiy o'sishni rag'batlantirish uchun kompleks yondashuv zarurligi ta'kidlangan. Maqola tadbirkorlik muhitini yaxshilash va innovatsion iqtisodiyotni rivojlantirishga qaratilgan amaliy tavsiyalarni o'z ichiga oladi.