FACTORS AND CAUSES OF HELMINTHIC DISEASES AND THE INFLUENCE OF THESE FACTORS ON THE INCIDENCE RATE (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Соғлом турмуш тарзи учун қишлоқ хўжалигини юқори технологияларга асосланган ҳолда ривожлантириш, инсонларнинг камроқ касалликларга чалинишини борасида керакли чорала-тадбирларни ишлаб чиқишдан иборат. Бироқ, паразит организмлар табиатда кенг тарқалган бўлиб, миллий иқтисодиёт ва инсон саломатлигига катта зарар етказаётган бир давирда уларни ўрганиш ва қарши курашиш ҳам муҳим топшириқлардан биридир.