SOBOLEV SINFIDA OPERATOR QATNASHGAN TENGLAMALAR UCHUN BOSHLANGʻICH-CHEGARAVIY MASALALAR (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
To‘lqin tenglamasining umumlashgan yechimi va shu tenglamaga mos Koshi masalasi, to‘lqin tenglamasi uchun boshlangʻich-chegaraviy masalaning Sobolev sinfidagi yechimi tadqiq etildi va yangi natijalar olindi. Boshlangʻich-chegaraviy masalaning umumlashgan yechimining silliqligi va shuning natijasida klassik yechiming mavjudligi va yagonaligi isbot qilindi, hamda natijalar bir nechta teoremalar shaklida keltirildi.