MARKAZIY OSIYO MAMLAKATLARIDA XOR SAN’ATINING RIVOJLANISHI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Xor ijrochiligi hozirgi kunda keng tarqalgan asl xalq san’ati turlaridan biridir. Jamoa ijrochiligi insonlarda chuqur estetik zavq uygʻotibgina qolmay, ularni jipslashtiradi, jamoa boʻlib birlashishga olib keladi hamda ma’naviy saviyasini, badiiy didini oʻstirishga yordam beradi. Ushbu maqolada Markaziy Osiyo davlatlarida xor San’atining rivojlanish bosqichlari tahlil qilingan boʻlib, fikr va takliflar ilmiy asoslangan.