OPTIK TOLA QO’SHILGAN YORUG'LIK O'TKAZUVCHI BETONNI EKSPERIMENTAL O'RGANISH (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Ushbu tadqiqotning maqsadi optik tola yordamida beton namunalarini olish va uni oddiy beton bilan solishtirishdir. Beton namunalari turli xil sinovlardan o'tkazildi (bosim kuchi, yorug'lik o'tkazuvchanligi). Shaffof beton namunalari uchun olingan bosim kuchi natijalari oddiy beton namunalari uchun olingan natijalar bilan taxminan bir xil. Shunday qilib, beton konstruksiyalarining shaffofligi zamonaviy arxitekturada yangi yutuqlarga erishish imkonini beruvchi optik tolalarni kiritish bilan joriy etilishi mumkin.