ABDULLA QODIRIY HAJVIY ASARLARIDA QAYSI MUSTAQIL SO‘Z TURKUMINING FAOL QO‘LLANGANLIGINI ANIQLASH TO’G’RISIDA (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Maqola Abdulla Qodiriy hajviy asarlarida qaysu mustaqil so’z turkumining  faol qo’llanganligini aniqlash  to’g’risida bo’lib, Abdulla Qodiriy  asarlarida mustaqil so‘z turkumlari nutqda asosiy vazifani bajarishi, shu sababli ularning muayyan grammatik vazifani bajarishga moslashda grammatik vositalar juda muhim o‘rin tutishi, mustaqil so‘zlarning grammatik ma’no va muayyan vazifalar bajarishi davr nuqtai nazaridan yondashuv talabiga ko‘ra o‘zgarib turishi misollar asosida tahlil qilib berilgan.