KORUPSIYANING MOHIYATI, UNING DAVLAT BOSHQARUVI, IQTISODIYOT VA JAMIYATGA KO‘RSATADIGAN ZARARLI OQIBATLARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Mazkur maqolada korrupsiyaning mohiyati, uning davlat boshqaruvi, iqtisodiyot va jamiyatga ko‘rsatadigan zararli oqibatlari chuqur tahlil qilinadi. Korrupsiyaning asosiy ko‘rinishlari va sabablari yoritilib, uning salbiy ta’sirlarini bartaraf etish uchun zarur bo‘lgan chora-tadbirlar ko‘rib chiqiladi. Ayniqsa, O‘zbekiston Respublikasida korrupsiyaga qarshi kurashning huquqiy asoslari – “Korupsiyaga qarshi kurash to‘g‘risida”gi qonun, davlat dasturlari va xalqaro hamkorlik doirasidagi sa’y-harakatlar batafsil tahlil etilgan. Maqola fuqarolik jamiyatining faolligi, huquqiy savodxonlikni oshirish va shaffof boshqaruv tizimining ahamiyatini ta’kidlaydi. Xulosa qismida korrupsiyani bartaraf etishda huquqiy, iqtisodiy va ijtimoiy tamoyillarning uyg‘unligi muhim ekanligi qayd etiladi. Maqola, o‘z navbatida, davlat boshqaruvi va jamiyatning barqaror rivojlanishiga intilayotgan har bir shaxs uchun ahamiyatlidir.