MAMLAKAT INFLYATSIYASINI TARTIBGA SOLISH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH YO‘LLARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Ushbu maqola Oʻzbekiston Respublikasida inflyatsiyani tartibga solish bo‘yicha amalga oshirilgan davlat siyosatini tahlil qiladi. Mamlakatda iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash uchun qo‘llanilgan monetar va fiskal siyosat choralarining samaradorligi o‘rganiladi. Tadqiqot davomida Markaziy bankning pul-kredit siyosatini qat’iylashtirish va inflyatsion kutilmalarni pasaytirish bo‘yicha qabul qilgan qarorlari tahlil qilindi. Shuningdek, hukumatning byudjet xarajatlarini nazorat qilish va ichki talabni muvozanatlashga qaratilgan fiskal choralarining iqtisodiyotga ta’siri baholandi. Tadqiqot natijalari Oʻzbekiston tajribasining iqtisodiy barqarorlikni saqlashda qanday rol o‘ynaganini ko‘rsatadi, shuningdek, kelajakda mamlakatning inflyatsiyani boshqarish strategiyasini takomillashtirish uchun qo‘shimcha chora-tadbirlar zarurligini ta'kidlaydi.