INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR YORDAMIDA EKOLOGIK KULOLCHILIKNI BARQARORLASHTIRISH TAMOYILLARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Mazkur maqolada O'zbekiston kulolchilik san'atining tarixiy va madaniy ahamiyati, uning o'ziga xos uslublari va texnologiyalari o'rganilgan. Buxoro, Samarqand, Rishton, G'ijduvon kabi kulolchilik markazlarining uslubiy va texnologik xususiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, O'zbekiston kulolchiligida ekologik toza materiallar va innovatsion texnologiyalardan foydalanishning ahamiyati yoritiladi. Maqolada O'zbekiston kulolchilik mahsulotlarining Amerika va xalqaro bozorlar uchun madaniy va iqtisodiy salohiyati hamda ularning xalqaro savdoda raqobatbardoshligini oshirish           imkoniyatlari ko'rib chiqilgan. Natijada, kulolchilik sohasida barqarorlik va innovatsiyalarni rivojlantirish orqali O'zbekistonning xalqaro miqyosda madaniy va iqtisodiy obro'sini oshirish mumkinligi aniqlanadi.