И.ЮСУПОВТЫҢ «БҮЛБИЛ УЯСЫ» ПОЭМАСЫНДА ҚУСЛАР ОБРАЗЫНЫҢ ЖАСАЛЫЎЫ (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Бадиий адабиётда, айниқса шеъриятда қушлар ва жониворлар образи асарнинг ғоясини ёритиб беришде муҳим аҳамият касб этади. Ушбу мақолада таниқли шоир И.Юсуповнинг “Булбул уяси” поэмасида қушлар образининг лирик образ сифатида шаклланиши, унинг асар мазмунига таъсири масаласи ўрганиб чиқилган. Шунингдек, қушлар образининг кўплаб бадиий образлар қатори бадиий асарларда талқин этилиши, образ яратишда ижодкорларнинг ўзига хос маҳорати ҳақида сўз юритилади.