(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Ushbu ilmiy izlanishda diareya bo‘lgan bolalardan EPEC shtammlarini ajratib olindi, serogruppalari aniqlanib ularning salmog‘i baholandi. Bunda 7 tadan 17 tagacha har-xil serologik guruhlarga mansub EPEC lardan eng kup O26, O111, O155 va O114 serogruppalari qayd etildi. Escherichia coli ning O20, O91 va O158 serogruppalari eng kam o‘chraganligi (0,5%) aniqlandi