(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Ushbu ilmiy izlanishda viloyatning ayrim xududlarida jumladan Samarkand shaxar va tumani, Pastdargom, Jomboy, Toyloq, Oqdaryo tumanlarida 2014 - yildan 2023 – yilgacha bo‘lgan davrlarda bemorlardan ajratib olingan esherixiyalarning patogenlik guruhi mikrobiologik tahlili qilingan. Bunda 1952 nafar bemorlardan ajratib olingan esherixiyalar o‘rganilgan.