(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Hozirgi kunda chet tillarini oʻqitish, oʻrganish har jabhada muhim ahamiyat kasb etmoqda. Chet tilni o’rganish uchun esa o’quvchidan sezilarli malakaga erishish ongli va qat’iyatli harakatlar talab qilinadi. Umuman olganda, talabalar notanish lug’atlar, turli xil matn ma’nolariga ega bo’lgan so’zlarni aralashtirish, samarali yozish mexanizmini o’zlashtirishda turli xil qiyinchiliklar va asabiylashuvchi omillarga duch kelishadi. Bu muommolarni bartaraf etishda va bir qancha qulayliklarni yaratishda lugʻatlarning oʻrni ham beqiyosdir. Ushbu maqola esa ingliz tilini chet tili sifatida oʻqitishda lugʻatlarning ahamiyati, taʼsir doirasi qay darajada ekanligi yoritilgan.