(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Maqolada jahon iqtisodiyotidagi raqamlashtirish hodisasi o’rganiladi. Raqamli iqtisodiyot dunyodagi innovatsiyalar, raqobatbardoshlik va iqtisodiy o’sishning eng muhim dvigatelidir. Zamonaviy raqamli iqtisodiyotning o’ziga xos xususiyatlari aniqlanadi. Raqamli iqtisodiyot darajasini o’lchashning asosiy ko’rsatkichlari tahlil qilinadi, jahon mamlakatlari rahbarlari aniqlanadi. Yuqori darajada rivojlangan mamlakatlar o’z iqtisodiyotlarini raqamlashtirishning eng yaxshi darajasiga ega, chunki ular Internetga yuqori sifatli kirish, ilmiy va texnologik salohiyatni yuqori darajada rivojlantirish va keng ma’lumot olish imkoniyatiga ega. Maqolada so’nggi statistik ma’lumotlarga ko’ra ma’lumotlarni tahlil qilish orqali yillik YaIMni sezilarli darajada oshirgan Xitoy raqamli iqtisodiyotining rivojlanishi va tuzilishi ko’rsatilgan.