(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Ushbu maqolada bolalar poetik matnlarining xususiyatlari, bolalar xotirasida uzoq vaqt saqlanishi uchun mnemotexnikadan foydalanish jihatlari misollar yordamida tahlil etildi. Pedagogik loyihalash, mnemotexnika usullari pedagogik dizaynning tarkibiy qismi ekanligi, ular zamonaviy metodlar, xususan, fanga kirib kelgan yangi tarmoqlar mahsuli sifatida tadqiq etildi.