(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Mazkur maqolada shaxsning shakllanishi Shaxsning ijtimoiylashuvi,uning tarbiyasiga ta’sir etuvchi omillar to’g’risida tushuncha berib o’tilgan. Shaxs jamiyatning faol a’zosi bo’lishi uchun bilim, ko’nikma va qadryatlarni egallashi lozimligi yoritilgan. Shaxs ijtimoiy muhitga moslashish va ma’daniy me’yorlarni o’zlashtirishni o’rganish usullari haqida bayon etilgan. Ushbu sanab o’tilgan tavsiflar shaxsning ijtimoiylashtirish omillari orqali o’rganiladi .