(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Maqolada nasl davomchisi bo‘lgan qiz bolalar tarbiyasida onaning roli va ahamiyati ochib berilgan bo‘lib, mamlakatimizda istiqomat qiluvchi ko‘plab xalqlarning madaniyati ayollarning oilaviy munosabatlarning asosiy tartibga soluvchisi sifatidagi alohida mavqeini ko‘rsatadi. Oila har birimiz uchun eng muhim va muqaddas go‘shadir. O‘zbekistonda qadimdan oila rishtalari xalq boyliklaridan biri sifatida e’zozlanib kelinadi, chunki mustahkam oila negizida sog‘lom jamiyat va mustahkam davlat shakllanadi. Oilada insonning axloqiy tarbiyasi va madaniy rivojlanishining asoslari qo‘yiladi, bu esa keyinchalik uning xulq-atvor normalarini shakllantiradi va uning ichki dunyosini boyitadi. Oila uning ijtimoiy va ijodiy faoliyatini katta rag’batlantiradi va har tomonlama rivojlangan shaxsni shakllantirishga yordam beradi. Maqolada o‘sib kelayotgan yosh avlod tarbiyasi, oilada bola tarbiyasi, bola tarbiyasida ota-ona, mahalla, maktabgacha talim tashkiloti hamkorligi, ta’lim-tarbiyaning maqsadi va vazifalari, farzand tarbiyasida onaning o‘rni haqida so‘z yuritilgan.