(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Mazkur maqolada ijtimoiylashuv o`smir va o`spirinlarning uni o`rab turgan tashqi ijtimoiy muhit ta`sirlariga berilishi, ijtimoiy-axloqiy me`yor va qoidalarini o`zlashtirishga moyilliklari, o`zlashtirganlik darajalarini ifodalovchi jarayon, interfaol o`qitish “ta`lim jarayonining asosiy ishtirokchilari – o`qituvchi, o`quvchi va o`quvchilar guruhi o`rtasida yuzaga keladigan hamkorlik, shuningdek, o`qituvchi ta`lim jarayonida interfaol ta`lim yordamida o`quvchilarning qobiliyatlarini rivojlantirish, mustaqillik, o`z-o`zini nazorat, o`z-o`zini boshqarish, samarali suhbat olib borish, tengdoshlari bilan ishlash, ularning fikrlarini tinglash va tushunish, mustaqil hamda tanqidiy fikrlash, muqobil takliflarni ilgari surish, fikr-mulohazalarini erkin bayon qilish, o`z nuqtai nazarlarini himoya qilish, muammoning echimini topishga intilish, murakkab vaziyatlardan chiqa olish kabi sifatlarni shakllantirish haqida so‘z boradi.