(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Maktabgacha yoshidagi bolalarning mehnat tarbiyasini rivojlantirish hozirgi davirda eng dolzab masalalardan biri xisoblanadi.Maktabgacha yoshdagi bolalarni mehnatini o’ziga xos tomonlarini juda ko’p olimlar tomonidan o’rganilgan.Bolalar mehnatini muhim belgisi uni malum maqsadga qaratilganligi.Ta’limini faol qo’l mehnatisiz tasavvur qilib bo’lmaydi. Bu faoliyat turida bola yuqori qiziqishni his etadi. Ushbu omil bolalarning umumiy aqliy rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko’rsatadi.