(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Turizm milliy iqtisodiyotga yuqori daromad keltiradigan istiqbolli soha boʻlib, jahon iqtisodiyotining yetakchi tarmoqlaridan biri hisoblanadi. Sayyohlik sohasida taraqqiyotga erishgan ba`zi mamlakatlarning asosiy daromad manbai ham aynan turizm hisoblanadi. Ushbu maqolada tarixiy-madaniy turizm va uning O‘zbekistondagi resurslari hamda tarixiy-madaniy turizm resurslaridan foydalanishda xalqaro tajribadan foydalanish, uni milliy modelini yaratish haqida so‘z yuritilgan.