(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Mazkur qo’llanma pedagoglar uchun mo’ljallangan bo’lib, zamonaviy pedagogik texnologiyalar yordamida dars berishning zamonaviy usullari va strategiyalarini ko’rsatib beradi. Bunda o’qituvchilarga dars jarayonini turli xil didaktik metodlar hamda interaktiv yo’nalishlarini samarali va o’quvchilarning individual ehtiyojlariga moslashgan qilish mumkinligi haqida ma’lumot va tushunchalar beriladi. Asosiy diqqat, multimedia vositalaridan, jumladan proyektorlar, interaktiv doskalar va ta’limiy dasturiy xizmatlardan foydalanib, shuningdek, qayta tiklanuvchi energiya manbalariga oid amaliy laboratoriya hamda mashg’ulotlarni o’tkazish, onlayn resurslardan ma’lumot izlash, video va audio materiallarni qo’llash kabi zamonaviy pedagogik uslublar ustida amalga oshiriladi. Yana bu qo’llanma o’qituvchilarga o’z darslarini rejalashtirish va baholashda pedagogik texnologiyalardan qanday qilib to’liq foydalanish mumkinligini tushuntiriladi, shu bilan birga, texnologiyalarning fanda o’zlashtirish samaradorligini oshirishdagi rolini yoritib berishda muhim ahamiyatga ega. Bularning hammasi yaʼni bu annotatsiya pedagoglarning zamonaviy pedagogik texnologiyalardan samarali foydalanish orqali ta’lim berish metodikalarini takomillashtirishga qaratilgan yondashuvni taqdim etadi.