(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Tejamlilik ham nutqiy vaziyat tufali yuzaga keladi. Ona tilimiz birliklari (so‘z shakli, so‘z birikmasi, gap) ni tadqiq qilishda adabiy til meyorlarini belgilashda mustaqillikka qadar ruscha qolip va andozalar asos qilib olingan edi.