(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Ushbu maqolada Sa’diy Sheroziyning Guliston asaridagi yosh avlod tarbiyasidagi o’rni haqida ma’lumot berilib o’tilgan. Sa’diy Sheroziyning Guliston asarini milodiy 1258-yilda yozilgan, bu asar 8ta bobdan iborat bo’lib, bu asarda podshohlar odati, darveshlar axloqi, qanoatning fazilatlari, sukut saqlashning foydali bayoni, ishq va yoshlik, zaiflik va keksalik, tarbiyaning ta’siri, suhbat bayoni haqida juda ko’p e’tibor berilib o’tilgan. Guliston asarinining birinchi bobida har-xil xarakterda podshohlar haqida ma’lumot yozilgan.Ikkinchi bobida esa darveshlarning axloqi faqirligi ko’rsatib o’tilgan.Guliston asarining har bir bobining uziga yarasha xususiyatlari bor.Har bir bobi juda qiziqarli qilib yozilgan.