(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Maqolada xalq shoiri T. JUmamuratovning dostonini yaratishda folkloristik epik dostonlardagi ananaviy dasturlaridan foydalanganligi, ananaviy dasturlarning realistik haёtiy yangi qirralarini ёritilishi, shuningdek xalq shoirlari dostonlari ruhlanib chuqur filosofik va patriotizmga, ayniqsa xalqlar dwstligiga, real haёtiy turmush tarizi bilan boǵlik tuyǵularga boy asar ekanligi har tomonlama ilmiy jihatdan talqin qilinadi.