(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Xalqaro iqtisodiy aloqalar tobora muhim ahamiyat kasb etayotgan bugungi globallashgan dunyoda madaniyatlararo muloqot hal qiluvchi rol o‘ynaydi. Dunyo o‘zaro bog‘langanligi sababli, korxonalar chegaralar bo‘ylab o‘z faoliyatini kengaytirmoqda, buning natijasida turli xil ishchi kuchlari va turli madaniy kelib chiqishi odamlar bilan o‘zaro aloqalar mavjud. Madaniyatlararo muloqotning nozik tomonlarini tushunish korxonalar uchun xalqaro iqtisodiy munosabatlarda yuzaga keladigan muammolarni hal qilish va imkoniyatlardan foydalanish uchun zarurdir.