(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Yengil atletika musobaqalarini tashkil etish va rejalashtirishning jarayoni ko’rib chiqilgan turuvchi. Bu jarayonda musobaqalar tashkil etish uchun kerakli qadam-qadamlikni va qo’llaniladigan strategiyalarni o’rganish, tadbirlarni tartibga solish va musobaqa tadbirlarini belgilash kabi chora-tadbirlar o’tkaziladi. Bu esa yengil atletika musobaqalarini muvaffaqiyatli tashkil etish uchun zarur bo’lgan asosiy bosqichlardan ba’zi o’z ichiga oladi