(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Xitoy ranglari chuqur tarixiy va madaniy merosni o’z ichiga oladi va har bir rang o’ziga xos ramziy ma’noga ega. Qizil rang - shohlik va qudrat ramzi, lekin yashil - hayot, tabiat, uyg’unlik va osoyishtalik ramzi; Shuningdek, u zulmat va qayg’uni anglatadi. Bu ranglar nafaqat an’anaviy xitoy madaniyatida muhim rol o’ynaydi, balki zamonaviy hayotda ham keng qo’llaniladi.