(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Ushbu maqolada bola deb kimlarga aytiladi, bola huquqlarining asosiy kafolatlari to’g’risida, ijtimoiy himoyaga muxtoj bolalar huquqlari qo’shimcha kafolatlari to’g’risida, bola huquqlarini hiomoya qilish bo’yicha davlat siyosati qandayligi to’g’risida, bola huquqlarini taminlashda davlat hokimiyati va boshqaruv organlarining vakolatlari to’g’risida, bolaning qonuniy vakillari kimlar, bolaning himoyaga bo’lgan huquqi qanday amalga oshirilishi to’g’risida, ijtimoiy himoyaga muxtoj bolalarning ijtimoiy yordam olishga bo’lgan huquqi bayon etilgan.