(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Mamlakatimiz sanoatiga investitsiyalarni jalb qilish va investitsion salohiyatini yaxshilash borasida samarali iqtisodiy islohotlar olib borilmoqda. Iqtisodiyoting asosiy iqtisodiy dastaklaridan biri bo’lgan investitsiya va uning jozibadorligini oshirish har bir davlat oldida turgan ustuvor masalalardan biridir. Maqolada mamlakatimizda xorijiy investitsiyalarning ahamiyati va ularning hududlar kesimida tahlili hamda uning jozibadorligini oshirish borasida bir qator rivojlangan mamlakatlarning tajribalarini o’rganib chiqqan holatda taklif va mulohazalar aytib o’tilgan.