(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Auditorlik mustaqilligi auditorlik faoliyatining asosiy printsipi bo’lib, auditorlik natijalarining xolisligi va ishonchliligini ta’minlaydi. Ushbu maqolada auditorlik mustaqilligiga ta’sir qiluvchi omillar va uni qo’llab-quvvatlash mexanizmlari ko’rib chiqiladi. Ushbu masalaning huquqiy, tashkiliy va kasbiy jihatlari, shu jumladan Qonunchilik, axloq kodekslari, ta’lim, sertifikatlash va auditorlarni doimiy o’qitish ko’rib chiqiladi. Moliyaviy hisobotga ishonch va moliyaviy bozorlarning yaxlitligini ta’minlash uchun auditorlik mustaqilligini qo’llab-quvvatlash muhimligi aniqlandi.