(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Ushbu maqola turli mamlakatlardagi banklarni ekspropriatsiya qilish va xususiylashtirish jarayonlarini o’rganadi, shuningdek ularning tarixi, siyosiy omillari, strategiyalari va yondashuvlarini tahlil qiladi. Ushbu jarayonlarning iqtisodiyot va siyosat uchun ahamiyati, shuningdek ularning moliyaviy barqarorlik va jamiyat rivojiga ta’siri ko’rib chiqiladi. Maqolada banklarni ekspropriatsiya qilish va xususiylashtirishga oid turli strategiya va yondashuvlar qiyosiy tahlil qilinadi, ularning afzalliklari, kamchiliklari va samaradorligi turli kontekstlarda aniqlanadi. Xulosa tadqiqotni sarhisob qiladi va ushbu sohada qaror qabul qilishda siyosiy, iqtisodiy va ijtimoiy omillarni hisobga olish zarurligini, shuningdek, bank tizimini isloh qilish jarayonida barcha manfaatdor tomonlarning shaffofligi, adolatliligi va ishtirokini ta’minlash muhimligini ta’kidlaydi.