(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Qaraqalpaqstanda sporttı sotsiallıq ortalıqta rawajlandırıw eń áhmiyetli máselelerdiń biri bolıp kiyatır. Дене тәрбиясы ҳәм спорттың түпкиликли мәселелери boyınsha izertlewler alıp barılıp, olardı durıs жолға қойыў ҳәм системаластырыў máseleleri maqalada sóz etildi. Дене тәрбиясы ҳәм спорт пенен шуғылланыўшылар санының өсиўин бақлаў цифрлары денени шынықтырыўға ҳәм спортқа қызығыўшылар санының артыўы менен спорт комплекслериниң желисин жобалы кеңейтиў ушын қолда бар мүмкиншиликлерди үйрениў арқалы ўәлаятлар ҳәм шөлкемлерге дифференциаланған нормативлер тийкарында анықланды hám ulıwmalastırılıp juwmaqlar shıǵarıldı.