(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Maqolada asosiy ko`riladigan mavzu GRIPP va COVID-19 asosiy farqlari va o`xshashliklari,ularni bir-biridan ajrata olish muammolari.Yuqish turlari va davolash usullari.COVID-19 qachon va qayerda paydo bo`lgani, u bilan qancha insonlar kasallangani,qanchasi sog`aygani to`g`risida aniq faktlar ko`rsatiladi.COVID-19 tufayli kelib chiqqan pandemiya butun dunyoni halovatini yo`qolishiga sababchi bo`lgan bu kasallik o`zi bilan qancha insonni dunyodan olib ketdi. Asosiysi, bu kasallikdan tuzalgan bemorlarda ham qandaydir asoratlar va yo`ldosh kasalliklar rivojlanishiga olib keldi . Mavzuning dolzarbligi ham shundaki,bu kasalliklarni klinik belgilari o`xshashliklari va farqlarini yoritib berish Ularni oldini olish va davolash chora-tadbirlari .Ular qoldiradigan asoratlardagi farqlar ko`rsatib beriladi.