(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Dolzarb mavzulardan biri bu qondagi glukoza miqdoridir, glukoza miqdori oshishi yoki kamayishi xavfli kasaliklarga olib keladi. Qonda glyukoza konsentratsiyasini nisbatan doimiy ushlab turish moddalar almashinuvini boshqarish yordamida amalga oshiriladi. Qondagi glukoza miqdorini normada saqlash kerak, buni biokimyoviy jihatini yaxshi bilishimiz kerak bo‘ladi. Glukozani hosil bo’lishi ,glukoza fizologik eritmasining hosil bo’lishi, uning tibbiyotdagi ahamiyati va inson hayotidagi ahamiyatini o’rganish.