(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
D vitamini suyaklar, mushaklar, tishlar va hatto immun tizimi sog‘lomligi uchun juda muhim. Agar organizm bu vitaminni yetarli miqdorda qabul qilib turmasa, sog‘liq bilan bog‘langan muammolar paydo bo‘la boshlaydi. D vitamini"quyosh nuri vitaminlari” nomi bilan tanilgan. Bizning terimiz ushbu vitaminni quyosh nurlari ta’sirida ishlab chiqaradi. Dvitamini inson salomatligi uchun o’ta muhimdir. Bu suyaklarni mustahkamlashga yordam beradi, immunitet tizimini yaxshilaydi va ko’plab zararli holatlardan himoya qilishga yordam beradi. D vitamin yog’da eriydigan vitaminlar qatoriga kiradi. Maqolada vitaminlarning inson hayotida tutgan o’rni, vitaminlarning turlari va ularning ahamiyati, qanday kasalliklarni keltirib chiqarishi haqida fikrlar bayon etilgan.