(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Investitsiyalarni rag‘batlantirish - To‘g‘ridan-to‘g‘ri moliyalashtirish - Aksiyalar - investorlarga kompaniyaning bir qismiga egalik qilish va uning foydasida ishtirok etishni ta’minlash. Obligatsiyalar - investorlarga qat’iy daromad olish va asosiy qarzni qaytarish huquqini berish. Bilvosita moliyalashtirish - investitsiya fondlari - turli xil aktivlarga jamoaviy investitsiyalar, risklarni kamaytirish va kichik investorlar uchun investitsiyalar mavjudligini oshirish.