(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
O‘zbek tiliga o‘zlashayotgan terminlarning struktur va grammatik xususiyatlari imlosi masalasida paydo bo‘layotgan muammolar va bu boradagi tadqiqotlar. Terminologik tadqiqotlarni tavsifiy bosqichdan tavsiyaviy bosqichga ko‘tarish haqida fikr yuritiladi. Terminologiya doir qat’iy qoidalarni belgilashni aniq bir ortologik tizimga solish masalalari ko‘rilgan.