(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Mazkur maqolada bank to’g’risida ma’lumotlar keltirib o’tilgan va shuning bilan birga uning bajaradigan funksiyalari ya’ni bajaradigan vazifalari haqida qisqacha bayon qilingan. 1-jadvalda 01.01.2021-yil holatiga ko’ra barcha banklardagi daromad va xarajatlari to’g’risida malumotlar keltirilgan. Bu malumotlardan foydalangan holda keltirilgan 2-jadvalda 01.04.2021-yil va 01.04.2022-yil dagi ko’rsatkichlar ya’ni foizli marja, foizsiz daromad, sof foyda va bank tizimining daromadlilik ko’rsatkichlari solishtirib o’tilgan.