(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Ушбу илмий изланишда Самарқанд вилояти аҳолиси ўртасида сўнги йилларда аммафос ишлаб чикариш жараёнида атмосфера ҳавосини зарарли газлар билан ифлосланаётганлиги, оқибатда касалланиш ҳолатини ва профилактика ишларини ташкил этишнинг долзарб муаммолари тўғрисидаги маълумотларни ўрганишга бағишланган. Касалликларни олдини олишда аҳолини профилактик тадбирларни ташкил этиш катта аҳамиятга эга. Шу сабаб, аҳолининг нафас йўли касалликларига чалинишини аниқлаш, касалликнинг даражасини белгилаш учун ушбу кўрсаткичлар ўрганилиб, тадқиқотлар ўтказилмоқда. Самарқанд вилоят аҳолисининг 2021-2024 йиллар мобайнида нафас йўли касаллигини урганиш, рўйхатга олиниши ҳолатлари ва келгусида касалликларни олдини олиш борасида қандай профилактик тадбирларни ташкил этиш керак масалалари ўрганилган.